Beeldend kunstenaars gezocht voor wedstrijd Oooh

Beeldend kunstenaars gezocht voor wedstrijd Oooh

Zoektocht naar verwondering voor groepstentoonstelling vanaf 7 mei

Kunstwerkt gaat voor de wedstrijd Oooh op zoek naar beeldend kunstenaars. Een schilderij, beeldhouwwerk, tekening, video of textielwerk: alle beeldende disciplines zijn mogelijk. Werken insturen kan tot 29 februari. Daarna buigt een jury zich over de selectie. De winnaars presenteren hun werken vanaf 7 mei in een groepstentoonstelling in Z33 (Hasselt), Netwerk Aalst en Stichting Ijsberg (Damme). 

Een open call voor beeldend kunstenaars


Kunstenaars zijn meesters in verwondering: ze verruimen, vernieuwen of veranderen onze blik op de wereld rondom ons. Met Oooh roept Kunstwerkt beeldende kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel op om te tonen wat hen verwondert. Een schilderij, beeldhouwwerk, tekening, video of textielwerk: alle beeldende disciplines zijn mogelijk.

Een online én live jurering: de selectie gaat niet over één nacht ijs


Werken insturen kan tot 29 februari 2020 (middernacht). Vanaf 1 maart maakt een team van drie curatoren (Pieternel Vermoortel voor Netwerk Aalst, Jan Moeyaert voor Stichting IJsberg, en Annelies Thoelen voor Z33) een eerste online selectie. De geselecteerde kunstenaars worden daarna uitgenodigd voor een tweede selectieronde: een live feedbackmoment waarbij ze hun werk kunnen voorstellen aan een uitgebreide jury.

Drie huizen, drie unieke expo’s


Met de geselecteerde werken worden drie groepsexpo’s gebouwd in Netwerk Aalst, Stichting IJsberg (Damme) en Z33 (Hasselt). Drie unieke tentoonstellingen, die een roadtrip langs Aalst, Damme en Hasselt ongetwijfeld waard zijn. De expo’s lopen van 7 tot en met 24 mei 2020 en worden geopend met een feestelijk openingsmoment.

Deelnemen? Via Beeld, een gloednieuw online platform


Wie wil deelnemen aan de open call, kan zijn werk insturen via Beeld.be. Dit gloednieuwe platform wordt gelijktijdig met deze open call gelanceerd door Kunstwerkt en Cera. Beeld biedt kunstenaars de kans om via een online profiel hun werk te laten zien en daarnaast toon- en creatiekansen te ontdekken. Tegelijk is het voor kunstliefhebbers de ideale plek om onbekende kunstenaars te ontdekken en te volgen.

Volg Oooh van lancering tot expo via Facebook en Instagram en op BeeldPerscontacten             

Sarah Poesen – communicatieverantwoordelijke Kunstwerkt / sarah@kunstwerkt.be / 0474 33 09 97
Zoë Hoornaert – projectmedewerker Oooh / zoe@kunstwerkt.be / 09 235 22 71

Over Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in het historische centrum van Hasselt. Design, hedendaagse kunst en architectuur komen er samen in een veelzijdig programma van tentoonstellingen, lezingen, onderzoek en talentontwikkeling. Het nieuwe tentoonstellingsgebouw, een ontwerp van de Italiaanse architecte Francesca Torzo, opende 21 mei 2020 de deuren en ontving recent de Italiaanse Architectuurprijs.

Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt (BE)