Elias Ghekiere

Fluid Grammars

Elias Ghekiere (˚ 1991, Hasselt) beperkt zich als kunstenaar niet tot één stijl of medium. De titel Fluid Grammars verwijst in de eerste plaats naar de manier waarop hij steeds schakelt tussen de beeldtalen van verschillende genres, culturen en perioden. Daarbij zoekt hij naar onderliggende verbanden in de kunstgeschiedenis.

Sinds zijn opleiding als schilder verkent Ghekiere de raakvlakken van schilderkunst met andere media. Hij ontleent bijvoorbeeld het motief voor een schilderij van een Japanse houtsnede of benadrukt de schilderachtige kwaliteiten van een sculptuur. Door in zijn werk te verwijzen naar ondergewaardeerde kunsten, zoals ornament en ambachten, stelt hij artistieke hiërarchieën in vraag. In Z33 presenteert Ghekiere zijn eerste solotentoonstelling, in samenwerking met Kunstenwerkplaats VONK.

Praktische info

Elias Ghekiere, Fluid Grammars loopt van 02.10 tot 08.01.23

Nocturnes: elke tweede donderdag van de maand kan je de tentoonstellingen gratis bezoeken. De eerste nocturne is op 13 oktober.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in het historische centrum van Hasselt. Design, hedendaagse kunst en architectuur komen er samen in een veelzijdig programma van tentoonstellingen, lezingen, onderzoek en talentontwikkeling. Het nieuwe tentoonstellingsgebouw, een ontwerp van de Italiaanse architecte Francesca Torzo, opende 21 mei 2020 de deuren en ontving recent de Italiaanse Architectuurprijs.

Contact

Bonnefantenstraat 1 3500 Hasselt (BE)

+32 (0)11 29 59 60

[email protected]

www.z33.be