Frank Theys visualiseert de klimaatverandering

Chronicle of an Extinction Foretold 26.11 tot 09.01.22

Mother of death 2.jpg

Frank Theys (BE, 1963) is beeldend kunstenaar en filmmaker. Met zijn nieuwste werk Chronicle of an Extinction Foretold presenteert hij een computersimulatie die de evolutie van klimaatverandering in de loop van deze eeuw visualiseert. 

De simulatie gebruikt de data van het laatste klimaatrapport van het IPCC en koppelt die aan voorspellingen over maatschappelijke veranderingen. In een strategisch en gedramatiseerd spel toont de kunstenaar hoe er een wisselwerking ontstaat tussen ecologische, politieke en sociale factoren.

Net als in een strategisch computerspel zien we de aarde in een vereenvoudigde versie. Mensen, bomen, steden, rivieren en bergen zijn er groter dan in werkelijkheid, zodat we het leven op de planeet kunnen aanschouwen als een groot historisch tableau.

Curator: Ils Huygens

Een coproductie van Escautville, European Cultural Foundation, Huis v/d Mens en Z33. Met steun van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in het historische centrum van Hasselt. Design, hedendaagse kunst en architectuur komen er samen in een veelzijdig programma van tentoonstellingen, lezingen, onderzoek en talentontwikkeling. Het nieuwe tentoonstellingsgebouw, een ontwerp van de Italiaanse architecte Francesca Torzo, opende 21 mei 2020 de deuren en ontving recent de Italiaanse Architectuurprijs.

Contact

Bonnefantenstraat 1 3500 Hasselt (BE)

+32 (0)11 29 59 60

[email protected]

www.z33.be