Kunstennacht lokt meer dan duizend bezoekers naar Z33

1066 bezoekers beleven bijzondere Begijnnacht

4.JPG

Kunstennacht brengt traditioneel veel volk op de been in het Hasseltse stadcentrum. Samen met De Serre en VONK ateliers organiseerde Z33 de Begijnnacht om het Hasseltse begijnhof volledig tot zijn recht te laten komen. De oase van rust bruiste van het leven. 

Z33 zette zijn deuren open tijdens deze editie van Kunstennacht. Ook al was het dit jaar de achterdeur. Bezoekers konden via de garage naar binnen voor een parcours achter de schermen van het kunstenhuis. Speciaal voor Kunstennacht kregen de aanwezigen een unieke blik tijdens de opbouw van de nieuwste tentoonstelling In the Eye of the Storm, die volgende week opent voor het publiek. Zo zagen ze Z33 zoals nooit tevoren: zalen vol ladders, gereedschap en ingepakte kunstwerken. Zelfs een kop koffie drinken werd een belevenis: designduo Chream on Chrome ontwierp een interactief koffiezetapparaat dat gesprekken aanwakkert. 

1066 kijklustigen trokken door de tentoonstellingszalen en achterkamers van Z33. Om de avond helemaal te laten slagen, sloeg het kunstenhuis de handen in elkaar met de buren in het begijnhof. Naast de opbouw en de expo van Jorden Boulet en Joke Hansen, werd de publieke ruimte ingenomen door de happening van het kunstencollectief let’s change DON’T CHANGE. Jonge kunstenaars presenteerden hun werk en hielden een boekvoorstelling.

Daarna konden bezoekers hun parcours verderzetten langs de expo van het lerarenteam van SASK Hasselt, in de begijnhofhuisjes van VONK. En naar goede gewoonte sloot de Hasseltse Kunstennacht af met een knallend feest in de begijnhoftuin, waar de dj’s van De Serre experimentele muziek afvuurde op een welwillend publiek. 

Veerle Ausloos

Pers en Communicatie, Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in het historische centrum van Hasselt. Design, hedendaagse kunst en architectuur komen er samen in een veelzijdig programma van tentoonstellingen, lezingen, onderzoek en talentontwikkeling. Het nieuwe tentoonstellingsgebouw, een ontwerp van de Italiaanse architecte Francesca Torzo, opende 21 mei 2020 de deuren en ontving recent de Italiaanse Architectuurprijs.

Contact

Bonnefantenstraat 1 3500 Hasselt (BE)

+32 (0)11 29 59 60

[email protected]

www.z33.be