Nieuw curatorenteam Currents #7 bekend

Nieuw curatorenteam Currents #7 bekend

Z33 Hasselt en Marres Maastricht verwelkomen Louis-Philippe Van Eeckhoutte en Melanie Deboutte als curatoren  voor Currents #7. Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in Vlaanderen, Brussel, Noordrijn-Westfalen en Zuid-Nederland.  

Uit de 27 (inter)nationale inzendingen, koos een professionele jury voor Louis-Philippe Van Eeckhoutte en Melanie Deboutte. Het curatorenteam gaat voor Currents #7 op zoek naar authentieke verhalen en artistieke praktijken die de landsgrenzen laten vervagen. "Onze aandacht gaat naar nieuwe ontwikkelingen en de manier waarop jonge kunstenaars reageren op een wereld waarin communicatie makkelijk en vluchtig is, maar ook hun omgang met hun positie in een kunsthistorische traditie. We zijn dankbaar dat Z33 en Marres ons de opdracht toevertrouwen om het werk van deze kunstenaars aan een breder publiek te introduceren tijdens Currents #7 vanaf begin 2020".  

Curatorenteam

Melanie Deboutte (1988, BE) is een onafhankelijk onderzoeker, curator en schrijver in Gent. Als assistent curator realiseerde ze mee de groepstentoonstelling De Zee (2014) in Oostende. Daarna werkte ze mee aan de tentoonstelling PASS (2015) en Charivari (2018). In 2017 coördineerde ze de solotentoonstelling van Dirk Braeckman in het Belgische paviljoen in Venetië. In januari 2019 opende ze de onderzoekstentoonstelling rond het archief en de collectie van Jan Hoet bij Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle. Daarnaast werkte ze aan solopresentaties van jonge Belgische kunstenaars, schreef essays voor tentoonstellingscatalogi en recensies voor De Witte Raaf en H ART.

Louis-Philippe Van Eeckhoutte (1985, BE) is een onafhankelijk curator gevestigd in Brussel. Begin 2010 was hij actief in New York, waar hij werkte voor Greenspon Gallery, David Zwirner Gallery en het Swiss Institute. Van 2010 tot 2018 was hij gallery director bij Office Baroque in Brussel en lid van de comités voor het Brussels Gallery Weekend en DowntownBrussels.Art. In 2018 was hij artistiek directeur van het Brussels Gallery Weekend en curator van de eerste editie van Generation Brussels. In 2019 is hij artistiek adviseur voor de Rediscovery sectie van Art Brussels. Hij is eveneens oprichter en redacteur van de online interviewreeks Drawing Room Play.

Currents #7

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject dat bestaat uit inhoudelijke en financiële ondersteuning bij de creatie van nieuw werk, workshops over presentatietechnieken en een werkplaatsverblijf van 3 weken in het FLACC in Genk voor 4 kunstenaars. De tentoonstelling gaat door begin 2020 in het nieuwe gebouw van Z33.

Met Currents treden Marres en Z33 op als Euregionaal platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo bij te dragen aan een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. 

 

Contacteer ons
Veerle Ausloos Pers en Communicatie, Z33 - Huis voor Actuele Kunst
Immy Willekens Marketing & Communicatie, Marres | Huis voor Hedendaagse Cultuur
Veerle Ausloos Pers en Communicatie, Z33 - Huis voor Actuele Kunst
Immy Willekens Marketing & Communicatie, Marres | Huis voor Hedendaagse Cultuur
Over Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in het historische centrum van Hasselt. Design, hedendaagse kunst en architectuur komen er samen in een veelzijdig programma van tentoonstellingen, lezingen, films, onderzoek en talentontwikkeling. Het nieuwe tentoonstellingsgebouw, een ontwerp van de Italiaanse architecte Francesca Torzo, opent 21 mei 2020 de deuren.

Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt (BE)